Examen

Vooraf en tijdens de lessen wordt natuurlijk alle informatie verstrekt die belangrijk is voor jou om te weten voordat je examen doet. Voor de volledige informatie kun je ook terecht op de site van het CBR.

Eigen verklaring

Voordat je examen doet, vraagt het CBR om een formulier Eigen Verklaring in te vullen. Daarop staat een aantal vragen over je gezondheid. Om de weg op te mogen, moet je namelijk gezond zijn, Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid.

De tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een kennismaking met het examen. Het lijkt op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst onder andere of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

De voordelen van een tussentijdse toets

Na een tussentijdse toets weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet. Tevens kun je bij een tussentijdse toets vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen zoals bijvoorbeeld omkeren, parkeren, stoppen etc.

Je verdient de vrijstellingen alleen voor het eerstvolgend praktijkexamen.

Zeker als je faalangstig bent, dan kan een tussentijdse toets jou zeker voordeel opleveren.

Let op: Om een theorie-examen te reserveren heb je eenDigiD nodig. Een DigiD aanvragen is makkelijk en gratis, maar kan vijf dagen duren. Hou daar wel rekening mee.